Over FotoPon

FotoPon is de fotoclub van Pon, één van Nederlands grootste familiebedrijven, is een internationale handels- en serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten.. De club bestaat sinds 1977 en heeft tot doel een gemeenschappelijk kader te bieden waarbinnen amateurfotografen bij PAH van elkaar kunnen leren. Dat gebeurt door gezamenlijk foto’s te bekijken en te beoordelen, kennis en ervaring uit te wisselen en op zoek te gaan naar manieren en informatie om de kwaliteit van de fototechniek en foto’s en te verbeteren.

Voor wie

Naast (voormalige) medewerkers van Pon zijn ook familieleden welkom bij de club.

Werkwijze

Eens per drie weken is er een clubavond (in principe op de maandag). Die vindt plaats in de eigen studio van FotoPon in de PV-ruimte van Pon's Automobielhandel in Leusden, onder het distributie­centrum van Pon Logistics. Vaste punten bij de bijeen­komsten zijn het doornemen van bestuurs­punten, het bespreken van club­tochten - die regelmatig worden gemaakt - en de foto’s daarvan en het voor­bereiden van bonds­wedstrijden.

Fotowedstrijden

FotoPon is aangesloten bij de afdeling Utrecht-het Gooi van de Nederlandse Fotobond. Elk jaar zijn er foto­wedstrijden in drie categorieën: ‘De Beste Club Trofee’, ‘Vijf met samen­hang’ en ‘Mijn beste foto’. Voor de eerste worden als club foto’s ingeleverd, de andere twee indi­vidueel. Deelname aan de wedstrijden vergt veel tijd en inspanningen; uiteraard voor het maken van de foto’s zelf, maar ook het regelen van goede afdrukken en het inlijsten, o.a. met gebruikmaking van passe-partouts.