Geschiedenis

FotoPon - 35 jaar passie voor fotografie

Leusden 1977: twee medewerkers van Pon’s Automobielhandel (PAH) ontmoeten elkaar bij een beginnerscursus zwart/wit-fotografie in Amersfoort. Tijdens de cursus wordt de gedachte geboren een fotoclub bij PAH op te starten.

Een enquête onder de medewerkers levert 27 positieve reacties op, voldoende basis om te starten. De directie van PAH stelt daarop een clubruimte ter beschikking en de per­so­neels­ver­e­ni­ging doneert een startkapitaal van 500 gulden. Op 5 september 1977 vindt de definitieve oprichting plaats: de vereniging krijgt de naam FotoPon en telt bij de start 29 leden. Tijdens de 1e lustrumtentoonstelling in 1982 is de directie dermate enthousiast over het fotowerk dat besloten wordt de leden het reportagewerk t.b.v. de bedrijfsbladen te laten doen.

Vandaag de dag doen leden van FotoPon dat nog steeds. De fotografie is in­mid­dels na­tuur­lijk wel het di­gi­ta­le tijd­perk binnen­gestapt, zo ook de fotoclub zelf. Het 35-jarig be­staan wordt ge­vierd met een grote ten­toon­stel­ling in de Audi-showroom in Leusden. Momenteel telt FotoPon 18 leden.